пʼятницю, 22 березня 2024 р.

Всесвітній день води


Щорічно 22 березня відзначається Всесвітній день води. Вперше ідея необхідності такого заходу була висунута на Конференції ООН, що відбулась у Бразилії в 1992 році. Представники ООН повідомили про проблеми навколишнього середовища, де особлива увага приділялася питанням використання води та збереження водних ресурсів. Резолюцію підписали всі члени організації, і з 1993 року він уже офіційно відзначався в усьому світі.
Цього року темою заходу є «Вода для миру», яка зосереджена на важливій ролі води в стабільності та процвітанні світу. Цей день покликаний привернути увагу до нагальних проблем охорони вод, раціонального використання водних ресурсів як передумови продуктивної економіки і соціального добробуту людей.
З метою підвищення екологічної свідомості й обізнаності учнів щодо проблем, пов’язаних з раціональним використанням, охороною та відтворенням водних ресурсів, приверненням уваги до проблем, пов’язаних з водними ресурсами, у Темирівській гімназії для учнів 5, 7, 9 класів провели виховну годину «Де вода - там і життя», переглянули фільм «Велика таємниця води». Під час заходу діти дізнавалися цікаві факти про воду, з’ясували екологічні проблеми нашої планети та спробували вирішити проблемне питання «До чого може призвести безвідповідальна поведінка?», виконали вправу «Факт/міф», опрацювали питання користі води для людини.





Немає коментарів:

Дописати коментар